Στενεύει ο κύκλος των ερευνών γύρω από την Εύα Καϊλή και το QatarGate, καθώς στο “μικροσκόπιο” των αρχών φαίνεται πως μπαίνει ΜΚΟ που ίδρυσε η αδερφή της, Μανταλένα Καϊλή, με την ευρωβουλευτή να είναι μέλος της οργάνωσης.
Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος του δικτύου Euractive Γκεόργι Γκότεβ, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του Star.
Η Μανταλένα Καϊλή ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες τεχνολογίες, ELONTech. Στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ βρίσκεται σε περίοπτη θέση η Ευα Καϊλή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ρόλο «κλειδί» στην ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή έχει και ένα άτομο που απασχολείται ως σύμβουλος στο γραφείο της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες.
Μανταλένα και Εύα Καϊλή είναι αχώριστες. Βρίσκονται μαζί στις εκδηλώσεις της ΜΚΟ που πραγματοποιούνται ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι αν η Εύα Καϊλή και κατ’ επέκταση η ΜΚΟ ήταν το «όχημα» για την προσέλκυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που επιδοτούνται κατά 100%, φτάνοντας ακόμη και τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Το θέμα ανέδειξε ο ευρωπαϊκός ιστότοπος Euractive, με τίτλο «Οι σάπιοι καρποί της δημοκρατίας της ΕΕ».
«Προφανώς, εκ πρώτης όψεως, υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και αυτό γιατί η αδερφή δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα και οι δυο (αδερφές) εργάζονται μαζί πολύ κοντά», ανέφερε στο Star ο δημοσιογράφος του Euractive, Γκεόργι Γκότεβ.
Η σύγκρουση συμφερόντων που επικαλείται ο πανευρωπαϊκός ειδησεογραφικός Οργανισμός είναι πως η Εύα Καϊλή είχε ρόλο συμβούλου στην οργάνωση, όπου διευθύντρια είναι η αδερφή της.
Ταυτόχρονα, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή λάμβανε μέρος σε ημερίδες και εκδηλώσεις που διοργάνωνε η ΜΚΟ, υπό την αιγίδα δηλαδή της αδερφής της.
Η Εύα Καϊλή είχε ρόλο συμβούλου στην οργάνωση, όπου διευθύντρια είναι η αδερφή της.
Στην υπόθεση, όμως, μπαίνει και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή. Η ElonΤech βρίσκεται υπό την “ομπρέλα” της Made Group, μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας στην οποία ιδρυτικό μέλος είναι μια γυναίκα που ίδρυσε μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι την εταιρεία real estate.
«Μπορώ μόνο να πω ότι μου μυρίζει σύγκρουση συμφερόντων. Τώρα, τα υπόλοιπα είναι για τον Εισαγγελέα. Υπάρχουν ακόμη πολλά σάπια πράγματα τα οποία παραμένουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επεσήμανε ο Γκεόργι Γκότεβ.
Το άρθρο του Euractive καταλήγει πως και να έχει διαπραχθεί αδίκημα, δύσκολα θα στεκόταν στο δικαστήριο χωρίς απτές αποδείξεις.
Πηγή: News247